Acupunctuur in oost Azië is een normale behandelmethode


 Acupunctuur
 
 
 

Acupunctuur is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde

Deze eeuwenoude geneeskunde is gebaseerd op het inzicht dat klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. De energie (in het chinees Qi) bestaat uit twee tegengestelde krachten: Yin en Yang.

Yin staat voor het vrouwelijke principe. Yang staat voor het mannelijke principe. Voor een gezond functioneren is het belangrijk dat yin en yang harmonieus met elkaar samenwerken. Het evenwicht tussen yin en yang kan verstoord raken door allerlei factoren, bijvoorbeeld door veranderingen in de omgeving of door grote emotionele druk.

Ook het voedingspatroon en de levensstijl kunnen het evenwicht verstoren. Als yin en yang langdurig uit balans zijn, kan een ziekte ontstaan.
 

De behandeling met acupunctuur kan de energiehuishouding weer in balans brengen.

Tijdens de behandeling plaatst de acupuncturist dunne naaldjes op bepaalde acupunctuur punten.

Deze acupunctuurpunten bevinden zich op de meridianen in het lichaam. Meridianen zijn de banen waarlangs de energie in het lichaam circuleert.

 


 
 Energiestromen
 

Acupunctuur kan de energiestromen in uw lichaam reguleren, waardoor:


      - een betere doorstroom van energie ontstaat

- een energieblokkade verdwijnt

- de hoeveelheid energie toeneemt of wordt verplaatst

- de kwaliteit van de energie verbetert


Mw. R.A. te Brake-Visser is tevens een NVA geregistreerde acupuncturist.
 


 
Er zijn ook aandoeningen waarbij acupunctuur het probleem zelf niet kan oplossen maar wel pijn of andere symptomen kan verlichten.
Er wordt gebruik gemaakt van naaldjes, waarmee acupunctuurpunten worden aangeprikt. Deze naaldjes blijven 15-30 minuten zitten. Leden van de NVA werken met wegwerpnaalden of naalden die zijn te steriliseren in een autoclaaf, volgens strenge overheidsrichtlijnen. Ook voor het overige hanteren NVA acupuncturisten strenge normen aangaande de hygiëne in de behandelkamer.
 
 
Fysioaction biedt acupunctuur aan voor een vaste lage prijs van € 65,00 per consult, dus ook voor het eerste consult